αρχαια μεσσηνη
αρχαια μεσσηνη αρχαια μεσσηνη αρχαια μεσσηνη αρχαια μεσσηνη
αρχαια μεσσηνη
αρχαια μεσσηνη
 
Εφαρμογή ψηφιακής ξενάγησης
(μέσω κινητού)
ancient messene
ancient messene
ancient messene
 
Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη Αρχαία Μεσσήνη
αρχαια μεσσηνη
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΕΝΣΦΡΑΓΙΣΤΕΣ ΛΑΒΕΣ ΑΜΦΟΡΕΩΝ ΟΙΝΟΥ
Κατερίνα Τζαμουράνη – Τάσος Ζόμπολας, ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΕΝΣΦΡΑΓΙΣΤΕΣ ΛΑΒΕΣ ΑΜΦΟΡΕΩΝ ΟΙΝΟΥ, Αθήνα 2021, σελ. 111, ISBN 978-960-87555-5-0, € 15.
Ο τόμος αυτός αποτελεί ουσιαστική συμβολή στη μελέτη των σφραγισμάτων που έφεραν οι αμφορείς, οι οποίοι εισάγονταν στην αρχαία Μεσσήνη από τα φημισμένα κέντρα παραγωγής οίνου άριστης ποιότητας, όπως η Ρόδος, η Κνίδος και η Κως. Τα σφραγίσματα, που βρίσκονται κατά κανόνα στις λαβές των αμφορέων, έφεραν ονόματα αξιωματούχων των δύο νησιών και της μικρασιατικής ακτής υπεύθυνων για τον έλεγχο της προέλευσης και εγγυητών της ποιότητα του οίνου κατά την χρονική περίοδο από το 146 ως το 30 π.Χ. Τον ποιοτικό αυτό οίνο γεύονταν οι εκλεγμένοι άρχοντες της Μεσσήνης «ανακεκλιμένοι» στα δειπνηστήρια της πόλης τους κατά τη διάρκεια των εορτών προς τιμή θεοτήτων όπως ο Ασκληπιός, ο Ζευς Ιθωμάτας και άλλοι.
  Στις τιμές περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ
Πίσω στις εκδόσεις  

elektronik sigara